Note 2

Vesentlige transaksjoner i regnskapet

I 2015 er det inntektsført redusert pensjonskostnad i Molde Kommunale Pensjonskasse med 11,1 mill. kroner. Dette motsvarer utgiftsført husleie for Molde rådhus som er innbetalt pensjonskassen. Beløpet blir ført tilbake i 2016 og motsvares av premiefond overført fra 2015.

Molde kommune har per 31. desember 2015 plassert 81,3 mill. kroner til forvaltning hos Pareto Asset Management AS. Per 31. desember 2015 fremkommer et urealisert tap på 1,6 mill. kroner. Dette tapet er utgiftsført i regnskapet for 2015.

Det er en viss usikkerhet knyttet til fordringen på sykelønnsrefusjon i kommunens balanse. Det pågår fortsatt et arbeid i lønnsseksjonen for å bringe klarhet i om alle fordringene er reelle.

Størrelsen på tilskuddet til de ikke-kommunale barnehagene i kommunen er avhengig av utgiftsnivået i de kommunale barnehagene og hva som faktisk blir betalt i pensjonspremie for året fratrukket bruk av premiefond. Ny tilskuddsordning tilsier at det ikke lenger skal foretas etterberegning av tilskuddet.

Prinsippene for beregning av minsteavdrag, har i 2015 vært de samme som for tidligere år. Eventuell endring av prinsipp vil bli vurdert i regnskapet for 2016.

Renteutgifter og avdrag på gjeld knyttet til bygg som er overtatt av Molde Eiendom KF er bokført og budsjettert i Molde kommunes regnskap.