Hendelser 2015

Molde bibliotek er kåret til årets bibliotek
Januar
Molde bibliotek er kåret til årets bibliotek

Molde bibliotek ble kåret til årets bibliotek av Norsk Bibliotekforening. Dette er den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Her er litt av juryens begrunnelse: "På kort tid har biblioteket utviklet seg som en fugl føniks av asken. De samarbeider tett med de andre institusjonene i bygget, og særlig samarbeidet med Bjørnson-festivalen skaper positive ringvirkninger for begge parter. Arrangementene deres er godt besøkte."

Folkemøte om Molde 2040 - et levende sentrum for regionen
Februar
Folkemøte om Molde 2040 - et levende sentrum for regionen

Samfunnsendringer skjer langsomt. For å skape et fremtidsbilde av hvordan Molde bør utvikles, er det nødvendig å tenke langsiktig. Det er bystruktur, mangfold av arbeidsplasser, handels-, kultur- og fritidstilbud som er byens fortrinn. I folkemøte om Molde 2040 fikk kommunen innspill rundt sentrumsutvikling, samferdsel, arkitektur og fortetting, marka og grøntområder.

Barnehagedagen
Mars
Barnehagedagen

Barnehagedagen markeres med mange barnehagebarn på rådhusplassen. Bakteppet for temaet er "Vi vil ut!". På denne måten markerer også barnehagebarna friluftslivets år.



IKT-strategiplan for grunnskolen
April
IKT-strategiplan for grunnskolen

Ny IKT-strategiplan for grunnskolen i Molde behandles politisk. Strategien er fremtidsrettet og omhandler både elever, foresatte, lærere, skoleledere og andre ansatte. Sentrale områder som belyses er bruk av digitale verktøy for å fremme kommunikasjon, læring og effektivitet samt valg av tekniske løsninger. Strategidokumentet peker også på sentrale utfordringer for videre satsing på IKT i grunnskolen frem mot 2020.

Utvikling av Molde idrettspark
Mai
Utvikling av Molde idrettspark

En utviklingsplan for rehabilitering av anleggene i Molde Idrettspark ferdigstilles. Utviklingsplanen sier noe om hva som skal gjøres og i hvilken rekkefølge ting skal skje. Nytt kunstgressdekke på Reknesbanen har førsteprioritet. Deretter skal Istadhallen bygges om til arrangementshall med plass til 2.000 tilskuere. En omfattende renovering av Idrettens Hus er også et sentralt element i utviklingsplanen. Utviklingsplanen ble vedtatt av Molde kommunestyre i juni 2015.

Kommunereformen
Juni
Kommunereformen

Molde kommunestyre vedtar at kommunen skal arbeide videre med Romsdalshalvøya som det foretrukne alternativet i kommunereformen. Romsdalshalvøya er også det anbefalte alternativet i Telemarkforsknings sluttrapport. En innbyggerundersøkelse viser at 64 pst. av kommunens innbyggere er positive til en kommunesammenslåing. Mindre byråkrati, bedre kommuneøkonomi og økt kvalitet på tjenestetilbudet var de viktigste argumentene for en kommunesammenslåing.

Stupetårn på Retiro
Juli
Stupetårn på Retiro

Nytt stupetårn og utendørs treningsanlegg på Retiro blir offisielt åpnet i begynnelsen av juli. Stupetårnet er av samme modell som det på Hjertøya. Axtech i Molde og Velsign Molde var initiativtakere og viktige økonomisk bidragsytere for utviklingen av uteområdet. Molde kommune har fått kr 800.000,- i spillemidler, og den totale kostnaden utgjør ca. 2,5 millioner kroner. Stupetårnet og treningsparken er viktige bidrag til Retiros uteområde.

Valgkamp og valg til kommunestyret og fylkestinget
August/september
Valgkamp og valg til kommunestyret og fylkestinget

Valgdagen var den 14. september. Høyre får flest representanter inn i kommunestyret, og Torgeir Dahl fra Høyre fortsetter som ordfører i fire nye år. H, Ap, V og KrF signerer en samarbeidsavtale om å styre kommunen sammen. Sidsel Rykhus fra Arbeiderpartiet blir varaordfører. Nye partier inn i kommunestyret er Borgerlisten og Miljøpartiet De Grønne.

Aktivt folkehelsearbeid
September
Aktivt folkehelsearbeid

Folkehelseinstituttets folkehelsebarometer slår fast at Molde kommune skårer bedre enn landsgjennomsnittet når det gjelder kommuners folkehelse. For eksempel er andelen med videregående eller høyere utdanning høyere enn landsnivået. Forventet levealder for kvinner er høyere i Molde enn i landet som helhet. Molde kommune legger vekt på at folkehelseperspektivet er med i alle kommunens planer.

Molde kommunestyre vedtar LEAN-strategi
Oktober
Molde kommunestyre vedtar LEAN-strategi

Hensikten med Lean er å tilrettelegge for bedre måloppnåelse. Det er et klart mål for innføringen av Lean at bruken av ressurser skal legges på riktig nivå. Lean skal øke organisasjonens omstillingsevne ved å gjøre utvikling til en naturlig del av arbeidshverdagen. Molde kommune ønsker at kontinuerlig forbedringsarbeid og fokus på brukerverdi bli en del av denne kulturen.

Folkemøte om fremtidens Hjelset
November
Folkemøte om fremtidens Hjelset

Nytt sykehus, ny E39, boligutvikling og befolkningsvekst vil gi store ringvirkninger for Hjelset. Kommunen arbeider med ny kommunedelplan for Hjelset for å avklare fremtidig arealbruk. Her er det mange forhold og interesser å ta hensyn til. Molde kommune ber om innspill og inviterer til folkemøte for å diskutere konkrete tema.

Kulturpris og frivilligpris
Desember
Kulturpris og frivilligpris

For første gang blir kulturprisen tildelt en velforening. Kviltorp Vel engasjerer seg i ulike fora og på en rekke arenaer. Velforeningen bidrar til å gjøre området til et attraktivt sted å bosette seg i kommunen. Randi Hatlen får prisen for sitt mangeårige arbeid for å spre glede blant kommunens eldre med sin musikk. Hun spiller trekkspill ved ulike tilstelninger blant annet på dagsentre og ved eldres kultursenter.